De aankoop van een powermeter is naast een bikefit een van de beste investeringen die je kunt doen om sneller te worden. Maar hoe gebruik je nu een powermeter en wat is een goede meter voor jouw gebruik en doelstellingen? Bekijk de tarievenpagina voor de prijzen

Waarom een powermeter

Door een powermeter te gebruiken wordt het mogelijk om regelmatig je voortgang te testen, je verbeterpunten te analyseren, intervallen perfect uit te voeren en je wedstrijden te pacen. Wanneer je bijvoorbeeld traint op hartslag, dan zul je merken dat het even duurt voordat je hartslag omgaat tijdens een intervaltraining. Hierdoor kun je de interval niet optimaal uitvoeren. Bij een vermogensmeter zie je realtime je geleverde watts en voer je de hele interval uit in de juiste zone!

Het pacen van je wedstrijd wordt doormiddel van vermogen ook eenvoudiger, vooral tijdens een tijdrit of het fietsonderdeel van een triathlon. Door constant in jouw ideale vermogenszone te blijven, verspil je geen energie. Hierdoor kun je bijvoorbeeld bij een triathlon nog een supertijd lopen of je tijdrit zo indelen dat je niet te kort komt maar zeker ook niet over hebt aan de finish.

Aankoopadvies

Voor ieder budget en doel is een powermeter te vinden, graag help ik je hierbij zodat je geen verkeerde investering doet. Als je overweegt een powermeter aan te schaffen kun je hiervoor een adviesgesprek inplannen. In dit gesprek vertel ik je over de verschillende verkrijgbare powermeters en hoe je deze kunt gebruiken binnen je trainingen en wedstrijden. Hierna zijn termen als FTP, vermogenszones, pacen en TSS duidelijk voor je en ben je in staat om slim te gaan trainen met vermogen.
Het adviesgesprek neemt circa 45 minuten in beslag en is gratis wanneer je een powermeter bij mij aanschaft. Wil je ergens anders een powermeter aanschaffen geen probleem, dan zijn de kosten voor het advies 30 euro.
Ik lever veel merken powermeters, maar heb ze niet altijd op voorraad. Ze kunnen binnen enkele dagen geleverd worden en natuurlijk gratis verstuurd. Voor vragen, advies of een vrijblijvende prijsopgave kun je het formulier hiernaast gebruiken.

Trainingsadvies

Trainingscheme in trainingpeaksNu je een vermogensmeter in je bezit hebt wil je deze ook optimaal gaan gebruiken, zodat je zo goed mogelijk voorbereid en in vorm aan de start van je evenement staat. Als gediplomeerd trainer kan ik je hierin ook begeleiden, zowel voor fietsers, hardlopers als triatleten van alle niveau’s.
Neem contact met me op voor de mogelijkheden en de kosten.

Gebruik tijdens wedstrijd

Vooral interessant voor de triatleet en de tijdrijder is het ‘pacen’ van je wedstrijd. Dit houdt in dat je op basis van je FTP en het type wedstrijd jouw ideale vermogen kunt bepalen. Voor een tijdrit is dit het vermogen waarbij je de duur van je tijdrit nog net kunt volhouden. In de triathlon is dit het vermogen tijdens het fietsen waarmee je het maximale uit je fietsonderdeel haalt en tevens nog een goed looponderdeel kunt afwerken.
Door geavanceerde software kan ik voor je het ideale vermogen voor je fietsonderdeel bepalen en is je fietstijd uiterst nauwkeurig vooraf in te schatten. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om als triatleet je looponderdeel ook op vermogen af te werken door gebruik te maken van Stryd. Dit is een vermogensmeter voor de hardloper.

Contact