Tijdens het fietsen wil je zo optimaal mogelijk presteren en zo comfortabel mogelijk op je fiets zitten. Een goede zithouding op je fiets is dan essentieel. Een goede positie zorgt ervoor dat je comfortabel op je fiets zit en tevens optimaal kracht kunt zetten op je pedalen. Je ideale positie hangt af van jouw lichaamsbouw, doelstellingen en persoonlijke voorkeuren. Tijdens een dynamische bikefit bepaal ik de voor jou ideale positie voor een optimale prestatie en genot op je fiets. Hierdoor verminder je tevens de kans op blessures.

ComfortContactpunten van je racefiets

Je brengt best wat uren door op je fiets en dit wil je dan zo comfortabel mogelijk doen. Niet iedereen is even lenig of stabiel, daarom is elke bikefit maatwerk waarbij ik kijk naar jouw mogelijkheden. Op basis van jouw feedback komen we gezamenlijk tot de voor jou ideale fietspositie. Tijdens de bikefit stellen we alle contactpunten af (pedalen, zadel, en stuur) voor het optimale resultaat.

Prestatie

Met een goede bikefit kun je meer kracht overbrengen op je pedalen. Ook zorgt een bikefit ervoor dat je comfortabeler op je fiets zit. Hierdoor verspil je minder energie die je goed kunt gebruiken tijdens je inspanning. Tijdens de bikefit houd ik rekening met jouw prestatiedoelstellingen.

Voorkom blessures

Tijdens het fietsen wil je klachtenvrij je kilometers maken, wanneer je last hebt van je nek, tintelende handen, zadelpijn of last van je knieƫn kan dit je fietsplezier flink verpesten en blessures veroorzaken. Met een goede bikefit kun je voorkomen dat je blessures oploopt of blessures verhelpen. Behalve de pijn in je benen van een zware inspanning is pijn tijdens het fietsen nergens voor nodig en ongewenst.

Wat gaan we doen?

Een bikefit begint altijd met een intake gesprek waarbij we jouw doelstellingen en eventuele blessures of ongemakken bespreken. Vervolgens gaan we kijken naar jouw houding op je fiets, waarbij alle contactpunten op de fiets worden nagelopen. De pedalen / schoenplaatjes, zadelstand en stuurstand worden allemaal geanalyseerd en afgesteld. Dit alles doen we op jouw eigen fiets, zodat je daarop ook de perfecte afstelling hebt. Aanvullend op de bikefit kan het voor sommige fietsers prettig zijn om een speciaal schoenzooltje te gebruiken tijdens het fietsen voor nog meer comfort, stabiliteit en krachtoverbrenging. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden hiervoor.

Nadat de bikefit is afgerond meet ik alles nauwkeurig op met speciaal gereedschap, waarna ik dit verwerk in jouw persoonlijke bikefit rapport. In dit rapport kun je teruglezen wat de nieuwe afstellingen zijn en wat er is aangepast tijdens de bikefit.

Het is ook mogelijk om een tweede fiets door mij af te laten stellen op basis van de eerste bikefit. Het afstellen van je 2e fiets (Race of MTB) kost 65 euro.

Mochten er na de bikefit toch nog wat zaken zijn die verbetering behoeven dan kun je altijd terugkomen om dit aan te laten passen. Dit is natuurlijk kosteloos.

plan nu een afspraak

De eerste stap naar jouw optimale fietspositie